week 1 2015/2

Woensdag 25 november:

Na een overnachting in de Ibis Budget, gingen we uitgerust het vliegtuig in. De eerste vlucht bracht ons naar Newark. De vlucht was op tijd,  heerlijk rustig, praktisch geen turbulentie en uitstekende verzorging. United is er wel op vooruitgegaan wat betreft eten en drinken.  Helaas was het vliegtuig een wat oudere, waardoor we erg kleine filmschermpjes hadden en weinig aanbod. Op Newark kwam ik erachter dat je gewoon een app kunt downloaden (wel vooraf doen) en dan kan inloggen op de Wifi van het vliegtuig. Dan zijn er veel meer films die je gewoon gratis op je eigen device kan zien…weer wat geleerd!

Op Newark was de rij voor de Immigrations best wel lang en er waren maar weinig balie’s open, daar hebben we dus een uur staan wachten,  de koffers gingen wel weer snel en voordat we het wisten stonden we op de C-pier, vanwaar onze volgende vlucht naar Las Vegas zou gaan. Ook deze vlucht vertrok op tijd,  volledig volgeboekt, zelfs overgeboekt, waardoor je nog 200 dollar kon verdienen als je een latere vlucht zou nemen. Daar hadden we geen zin in….We hadden dus geen extra stoel en naast Albert zat een meneer waar Albert 2 x inpaste. Dat was dus een beetje krap.  Na weer een heerlijk rustige vlucht, nu met weinig te drinken en geen eten, stonden we na 5 uur en 21 minuten weer op onze thuishaven in de USA.

Op naar Alamo, voor een auto…We zijn elke keer blij dat we bij Alamo huren want bij Dollar stond weer eens een vreselijke rij! We melden ons altijd van te voren aan en kunnen dan via de kiosk, geen gezeur over extra dingen en 5 minuten later sta je met een huurcontract in de garage. De rij waaruit we mochten kiezen was niet erg groot, en dan moesten we ook nog een AWD of 4×4. We stonden dus nog te twijfelen wat we zouden kiezen toen de auto die we heel graag wilden aan werd gereden: een Jeep Grand Cherokee 4×4 limited. Deze heeft alles wat we wilden: 4×4 met speciale instellingen voor rijden op rotsen, modder, sneeuw enz., een fotodakje voor mij, verwarmde en gekoelde stoelen, navigatie, achteruitrijcamera…..en nog veel meer.

Helemaal blij met de auto reden we richting de Westgate. We hadden wat honger dus eerst maar even gestopt bij de Panda Express voor een overheerlijk bordje eten.

Toen op naar de Westgate, De mevrouw van de incheckbalie was chagrijnig dus ik heb mijn trucje maar achterwege gelaten. Soms merk je gewoon dat het toch niet lukt. Ik heb deze keer geen klompjes maar mini blikjes met babbelaars. Dit blikje gebruik ik dus wel een andere keer. We hebben trouwens wel een mooie kamer. geen idee of de kamers hier standaard zo zijn, maar we hebben een echte zithoek en een enorme tv, we schatten toch wel 60inch. Ook de badkamer is best wel luxe, zowel een bad als een aparte douche. Al met al dus niet vervelend om hier een paar nachten te slapen.

DSC04341

Tegen 8 uur waren we geïnstalleerd en hebben we nog wat rond gerommeld.

Ik blijf de vliegreis toch best vermoeiend vinden, je bent toch zeker 24 uur onderweg om hier te komen, slapen gaat niet best in een vliegtuig, en ik wordt heel erg verkouden van zulke reizen. Op alle vluchten boven de 4 uur hoest en proest ik wat af, deze keer dus ook weer, ondanks de neusspray, die dus niet heeft geholpen.

Tegen 10 uur zijn we gaan slapen, hopen dat ik snel aan de tijd wen.

Donderdag 26 november: Thanksgiving

En….waar ik al bang voor was, kwam weer eens uit! Klaarwakker….eerst om 01.00, en toen om 03.15 weer. Ik heb mijn best gedaan, maar de slaap was over. Na nog even proberen of ik echt niet weer in slaap viel ben ik toch maar opgestaan. Albert werd daar natuurlijk ook wakker van en zo zaten we al voor 5 uur in de ochtend te kijken naar het Las Vegas News, gelukkig wel met koffie dankzij onze Amerikaanse dompelaar.

Omdat we erg vroeg waren en het buffet van de Silver Sevens pas om 07.00 open gaat, besloten we om dan maar bij de Danny’s te gaan ontbijten.  Er zit er een naast de Stratosphere, en we werden allerhartelijkst bediend door Kate. Ze was ongelooflijk aardig en gezellig en op het eind kreeg ze van me naast de gebruikelijke tip ook nog een paar klompjes die ik uit m’n tas kon opdiepen. Ze was er echt heel erg blij mee, ging ze niet gebruiken als sleutelhanger, maar ze gingen rechtstreeks haar glazen kast in…..

Omdat we lekker vroeg ons buikje al vol hadden, eerst even langs de Smith’s voor wat drinken en toen op naar de Valley of Fire.

Daar wilden we wederom op zoek naar de Crazy Hill. Vorig jaar zochten we ook, maar helaas niet gevonden. Dit jaar heb ik mijn huiswerk iets beter gemaakt en achteraf bleek dat we er vorig jaar gewoon voorbij gelopen zijn aan de verkeerde kant. Nu is het wel gelukt met behulp van wat internettips en de GPS gegevens. De Crazy Hill is gewoon prachtig, zie de beelden hieronder maar….

DSC04371 DSC04378 DSC04384

Omdat het zoeken deze keer erg meeviel besloten we ook om nog maar eens naar de Fire Wave te gaan, die ligt aan de andere kant van de weg, dus we konden zo oversteken en verder lopen.  De trail hadden we jaren geleden als eens gelopen toen er nog geen bordjes waren en de weg erheen een stuk korter was, maar omdat er nu wel borden staan kwamen we bij een stuk die we eerder niet gezien hadden. Ook weer erg mooi…..de beelden spreken ook hier voor zichzelf!

Toen werd het tijd om terug te gaan, onderweg deze vanuit de auto geschoten:

DSC04449

En deze moest ook nog: een foto van de auto waarin we rijden:

DSC04452Omdat we een uur extra hadden door ons erg vroege ontbijt besloten we om terug te rijden via Lake Mead en daar ons eerst “wild” over de weg zien kruipen…

DSC04454We kwamen terug via Henderson, en dan heb je op een zeker moment dit uitzicht, in de zomer vallen de bergen erachter minder op, waarschijnlijk is het nu helderder:

DSC04455Tegen 3 uur werden we verwacht bij Andrea en Larry voor Thanksgiving. We hebben dit nog nooit eerder meebeleefd, we vonden het een hele eer dat we uitgenodigd waren, het was heel erg gezellig. Andrea’s ouders en Larry’s zus waren er en Andrea’s dochter en Larry’s zoon, beiden met aanhang. Samen gezellig aan tafel met turkey, mash potatoo’s, sweet potatoo’s, stuffing, green beans en pumpkin pie na. Tijdens het eten vertelde iedereen waar hij dankbaar voor was. Na het eten hebben we nog gezellig zitten na kletsen en hebben we nog een volgende afspraak gemaakt. Op 7 december gaan we samen naar Little Finland, staat al lang op mijn to-do lijstje maar is er nooit van gekomen, verkeerde auto, te warm, geen zin meer, en ga zo maar door.

DSC04456 DSC04458DSC04459

Voor een eerste dag was dit een erg druk programma, maar het was een geweldige dag, we hebben genoten van elke minuut!

Vrijdag 27 november: Black Friday

Helaas waren we weer vroeg wakker, deze keer was het Albert, die om 4 uur besloot dat hij genoeg had geslapen. We kwamen de tijd door met koffie en de tv. Vandaag was ook de eerste keer dat we het uitzicht zagen met daglicht en dat viel niet echt tegen, Freemontstreet in de verte met de bergen op de achtergrond!

DSC04468

Tegen 7 uur waren we bij de Silver Sevens, waar we hadden afgesproken met Annie en Rob voor het ontbijt.

DSC04460We hebben onder het ontbijt gezellig bijgekletst en na het eten gingen we ieder onze weg, we zien elkaar weer in Kingman op 5 december. We slapen dan in het zelfde hotel en willen daar de Christmas Parade zien.

Na het eten gingen we naar de Outlet, half 9 was nog net op tijd om een parkeerplek te vinden, het was al erg druk, de winkels zijn vannacht open gebleven en dat blijven ze tot zondagavond.

We hadden heel netjes een boodschappenbriefje en die hebben we geprobeerd af te werken, niet alles is gelukt maar het meeste wel. We hoeven dus niet nog een keer heen. Al met al zijn we tot half 1 bezig geweest met inkopen. Alles duurt lang omdat het erg druk is in de winkels, voor sommigen stond zelfs een wachtrij om binnen te komen. (op de foto de rij die voor Michael Kors stond).

DSC04463Na het winkelen hadden we het wel even gehad dus terug naar de Westgate om even te rusten en alles te sorteren.

DSC04466Ondertussen zorgde Albert voor een kopje koffie

DSC04467

We waren uit gewinkeld en hadden verder niets op het programma, vakantie is ook een beetje om uit te rusten en aangezien het overal vreselijk druk is en je nergens een parkeerplek kan vinden besloten we om maar eens richting Freemontstreet te gaan, dat was al weer een paar jaar geleden. Eten kan je daar goed in de Golden Gate, en daar ging de reis dus heen.

Heerlijk gegeten en genoten van de drukte daar, de lichtshow ook gelijk maar even mee gekeken.

DSC04486

Er heerst daar ook een heel andere atmosfeer dan op de Strip, vooral de mensen die op de gekste manieren proberen om geld te verdienen bracht bij ons een lach op het gezicht:

DSC04474 DSC04477Ook de politie was aanwezig, ze rijden wel op erg mooie fietsen, zelfs met zwaailicht erop

DSC04475Na het bezoek aan Freemontstreet reden we weer terug naar ons hotel. Het blijft een crime om richting de Strip te rijden dus dat duurde wel even. Er is genoeg te kijken dus op zich verveel je je niet. Wel jammer dat het stuk tussen Freemont en de Strip steeds verder in verval raakt, lopen is eigenlijk geen optie als het eenmaal donker is, alles is behoorlijk shabby.

Terug in het hotel maar even lid geworden van de spelersclub, we hadden dit pasje nog niet. Ook gelijk maar eens even gekeken wat voor apparaten hier zijn, veel 1 cent machines met 9 lijnen (onze favoriet) en ze betalen ook nog eens heel aardig uit! De dames van de drank waren ook vrij snel dus we hebben ons prima vermaakt. Gokken kan je hier op allerlei manieren, de Race & Sports Superbook hier is de grootste ter wereld! Je kan werkelijk overal op gokken…

DSC04492

Helaas hebben we niet de jackpot gewonnen dus toch maar weer gewoon naar boven om dit verhaaltje te gaan schrijven.

Morgen is het zaterdag, dus Cars & Coffee en verder kijken we nog wel even waar we zin in hebben.

Zaterdag 28 november: heel veel auto’s

Vanochtend voor het eerst weer eens wat langer geslapen. Pas tegen 6 uur waren we wakker. Het gaat de goede kant op!

Lekker ontbeten bij de Silver Sevens en toen op weg naar een evenement die elke zaterdagochtend in las Vegas plaats vindt: Cars & Coffee. Hier verzamelen de eigenaren van “bijzondere” auto’s zich en kletsen bij onder het genot van een kop koffie. We hebben weer leuke exemplaren gezien (en gehoord).

Na de Cars & Coffee zijn we even gaan tanken, het is gewoon een feest om dat te doen. De prijs: 2,29 voor een gallon.

DSC04549

We wilden verschillende dingen, maar we zijn beland in Summerlin. Albert wilde de Macy’s wel eens zien, en toen we daar aankwamen bleek er ook een Old Navy te zitten en ik had net op de radio gehoord dat ze vandaag 40% korting op alles hadden. Aangezien Albert nog spijkerbroeken moest heb ik even behoorlijk in stapels broeken gegraven om de goede maat te vinden, maar het is gelukt! Daarna naar de Macy’s, waar ook een Starbucks was voor een overheerlijk kopje koffie, natuurlijk met een plak Lemon Loaf.

Hierna bedachten we dat het te laat was om nog naar Mt Charleston te rijden. Bovendien gaan we vanaf morgen vast wel sneeuw zien, dus dat slaan we over. Dan maar even richting Red Rock, maar dat was een slecht idee, het was filerijden door het park. Gelukkig zagen we dit op tijd dus we zijn een stukje doorgereden en hebben op een uitzichtpunt staan kijken. Van daar zag je de auto’s in file door het park gaan, brrrrr

DSC04551 DSC04554En toen hadden we wat tijd over, dus in plaats van de Freeway reden we gewoon de Sahara Avenue af. Gewoon leuk om te doen en er is best veel te zien. Af en toe zie je de buurt veranderen van arm naar rijk en andersom. Tijdens het rijden bedacht Albert dat we wel even konden gaan kijken bij Welderup. Dit is een bedrijf die auto’s en vrachtwagens opleukt. Ik had al uitgezocht waar ze ongeveer zaten, alleen dat lag natuurlijk op de hotelkamer. Zonder beschrijving ging het niet dus die hebben we maar even opgehaald. Toen weer een stukje terug en even zoeken, maar gelukkig wel gevonden. Het bedrijf is op een soort industrieterrein, gelukkig stond er een bordje.

We hebben onze ogen uitgekeken, allemaal “rods”, op een prachtige manier verbouwd, met geweldige details. We hadden extra geluk: Steve Darnell, de eigenaar, was aan het werk. Er moest een auto worden opgeladen en daarvoor moest een andere auto naar buiten gereden worden. Dat was genieten! Steve was trouwens erg aardig, geen kapsones, stond iedereen heel vriendelijk te woord.

Na dit bezoek was de dag al weer om en besloten we om lekker lui eten mee te nemen naar de kamer. Er zit een Pizzahut in het hotel dus lekker op de bank met de tv erbij aan, wie doet ons wat!

DSC04648 DSC04649Dit was voor nu onze laatste dag Las Vegas. Vanaf morgen gaan we aan de rit. De reis zal gaan naar Bryce Canyon NP. We gaan slapen in een cabin in Tropic.

Zondag 29 november: en toen was het winter

Toch weer vroeg wakker, 5 uur! De tv maar aan en een kop koffie erbij. We bedachten dat we 2 dingen konden doen: wachten tot 7 uur om te gaan ontbijten en dan aan de rit of zodra het licht werd aan de rit gaan en dan ontbijten in Mesquite. Toen we hoorden dat vandaag een van de drukste dagen werd qua verkeer was het antwoord er heel snel.  Aan de rit en ontbijten in Mesquite. Tegen 8 uur zaten we in de Virgin River aan het ontbijtbuffet. Met het buikje vol weer verder gereden, boodschapjes (eten voor vanavond en brood voor morgenochtend) gekocht in Cedar City en naar Bryce Canyon. We hoopten op een beetje sneeuw….Nou, dat is gelukt!

DSC04658

En met bijbehorende temperaturen, het koudste wat we zagen was 9 F (-13 C), dat was in de buurt van Cedar Breaks.

DSC04660

In Bryce viel het mee, de laagste temperatuur was 17F (-8C), alleen waaide het daar best wel dus wie weet hoe koud de gevoelstemperatuur was. Omdat het sneeuwde was het uitzicht af en toe slecht, maar ook het zonnetje brak soms wel een beetje door.

We hebben een paar uitzichtpunten gedaan en zijn toen op weg gegaan naar Tropic. Onderweg nog wat hertjes gezien en af en toe een Osprey.

Onderweg bedacht ik dat ik nog een kleine hike op het programma had: Mossy Cave, in de zomer een soort grot begroeid met mos, in de winter veranderd dit in een ijsgrot. Ook de waterval die er in de buurt loopt bevriest volledig. Een leuke, korte hike door een prachtig gebied. Ondertussen ook weer een mooie blue sky.

We zijn een tijdzone gepasseerd, dus het is hier een uur later dan in Las Vegas. De tijd was dus op en we zijn naar Tropic gereden om te overnachten. We doen dit in een gezellige cabin. In Tropic is zomers al weinig te beleven en in de winter dus helemaal niet. Uit voorzorg hebben we eten en brood bij ons, dus we gaan ons prima redden. De cabin is gelukkig  prima verwarmd, het wordt hier vannacht -15 C.

Morgen gaan we via de scenic byway 12 naar Moab, waar we Faye gaan ontmoeten.

Maandag 30 november: brrrrr

Gisteravond ons eigen 3 gangen maaltje gekookt in de magnetron, het was best wel lekker: soepje, magnetronmaaltijd en een toetje.

Na een goede nacht hebben we vanochtend even gewacht totdat het licht werd omdat we geen hert voor de auto wilden hebben, reerug uit de magnetron is waarschijnlijk niet echt haalbaar.

Toen het dus licht was (07.15) gingen we aan de rit, het was behoorlijk koud onderweg, het koudste wat we gezien hebben was 0 F (-18 C). Onder het rijden kwamen de ijs sterren op de ramen en de bandenspanning werd te laag door de kou.

DSC04728

Op zich was het wel mooi helder, dus prachtige uitzichten  terwijl we de scenic route 12 reden. Op sommige stukken, die wat hoger lagen had het gesneeuwd dus daar was het even rustig rijden. Ook liepen er toch nog genoeg hertjes (deer) langs de weg, dus ook dat was een beetje opletten.

DSC04745DSC04758DSC04760

Onderweg hebben we ook nog een stukje van de Burr Trail gereden, gewoon even zien hoe dat er uit zag. Helaas geen tijd voor de hele trail want we moesten toch een beetje op tijd in Moab zijn.

DSC04753

Op het einde van de 12 ligt Torrey, hier is het in de zomer meestal vrij druk. Nu was er helemaal niets te doen, en op het benzinestation werd net een briefje geplakt dat ze de komende 2 weken dicht gingen en de bijbehorende Subway ging vanaf morgen zelfs de hele maand dicht! Wij hadden dus gelukt, zowel drinken voor de auto als eten voor onszelf gescoord!

Na Torrey reden we door Capital Reef. Ook hier heerlijk rustig, overal parkeerplek genoeg, geweldig gewoon! Vanaf nu raad ik iedereen aan om hier gewoon in de winter heen te gaan. Nog een leuk voordeel: geen no-see-ems te bekennen! Ook hier was het wat koud en de zijkanten van de rivier waren bevroren.

DSC04765

De reis ging verder via Hanksville en langs Goblin, de I-70 op. Daar werden we verrast door nieuwe borden: max. snelheid 80!

We zijn nog even onderweg gestopt om een speciale foto te maken voor Alida en Jan, dit vinden ze vast een leuke foto:

DSC04778

Toen snel op naar Moab, waar Faye al op ons wachtte. We hebben gezellig bijgekletst onder het genot van een lekkere mexicaanse maaltijd met een bijbehorende Margherita.

DSC04787

Wat weinig foto’s vandaag, het internet is hier erg traag. Ik dacht altijd dat het aan de camping lag, maar misschien ligt het toch gewoon aan Moab, want hier in het hotel gaat het al net zo als op de camping!

Morgen gaan we wat sightseeing doen in de omgeving.

Dinsdag 1 december: wildlife

Vanochtend na het ontbijt gingen we richting Arches. Wat een heerlijk park is dit in de winter! Terwijl er zomers geen doorkomen aan is en er geen parkeerplekken zijn, is het in de winter geweldig. Overal plek om te parkeren, nergens veel mensen, geen bussen vol met japanners die in de weg lopen….We hebben wat arches bekeken. Omdat Faye mee is geen lange hikes maar af en toe wachtte ze op ons terwijl wij wat verder liepen. Albert had nog lol want een ranger was strepen op de weg aan het verven met…jawel: PPG verf.

Ik ben nog even in mijn eentje naar de window arch gelopen, Albert en Faye wachtten beneden.

IMG_0105

Lunchen deden we bij het visitorcenter, lekker in het zonnetje, ondanks dat het vroor was het best te doen.

Na Arches zijn we de Potash road opgereden tot aan waar de dirt road begon. Omdat we niet wisten of we konden draaien, hebben we deze weg maar niet gedaan. Op de terugweg stopten we bij de Jug Handle Arch om een foto te maken en wat een geluk: een hele kudde Desert Bighorn Sheep liep op de rotsen. Mensen die daar ook stonden wezen ons erop anders hadden we ze nooit gezien, ze hebben een erg goede schutkleur!

DSC04861

DSC04899Prachtige beesten, we hebben zeker een half uur staan kijken.

Verderop zijn we nog gestopt bij wat indianentekeningen die in de rotsen staan. Ook genoot Faye van de Colorado river die hier stroomt, het water is afkomstig uit het gebied waar zij woont.

DSC04928

Als laatste bezochten we nog de Dinosaur Tracks, sporen van een Therapod. Het was wat klauterwerk en het laatste stukje was weer eens te eng voor me, dus Albert klom het laatste stukje en nam een foto voor me.

DSC04924

En toen was de dag al weer om!

We zijn lekker wezen eten bij de Denny’s en hebben nog wat bijgekletst in de kamer.

Morgen gaat Faye terug naar huis en wij gaan naar Monument Valley, een kleine wijziging in de plannen, we zouden eerst richting Cortez of Durango, maar het is Monument Valley geworden.

 

 

 

 

12 gedachten over “week 1 2015/2”

 1. Zet m op ouwe tt gangers Eef en ik zijn benieuwd naar jullie verhalen en foto’s ben blij dat Albert toch een jasje heeft gevonden
  Brr koud hoor in de vs

 2. Hallo vakantiegangers,
  Vlucht is idd toch altijd weer vermoeiend, maar.. je bent er en je hebt een mooie auto. Dat van die wifi in het vliegtuig wist ik ook niet. Weer wat geleerd. Slaap lekker en veel plezier op deze vakantie en groetjes aan Rob en Annie.

 3. Dear friends.

  Goed aangekomen, top auto, top hotel.

  Veel plezier.

  Groetjes van Alida en Jan.

 4. Valley of Fire ziet er weer prachtig uit en zo te zien kon de winterjas nog even in de koffer blijven.
  Wat leuk om een echte Thanksgiving mee te maken!

 5. Crazy hill, hebben wij ook dit jaar voor het eerst gezien, top dag en ook een family dinner!
  De spiegeltjes en kammetjes werken altijd, (klompjes) leuk hoor, heb ik ook altijd op zak.

  Groetjes van Alida en Jan, grijs en fris in Holland.

 6. Shoppen, autos, Amerikanen hebben nooit( kapsones, ) wat een pracht dag, heerlijke pizza, veel plezier in Bryce.

  Groetjes van Alida en Jan.

 7. Tjonge tjonge, nog maar een paar dagen weg en alweer van alles gezien en beleefd. Leuke ontmoetingen, mooie natuur en ook aparte dingen. En natuurlijk al die inkopen!. Leuk hoor! Geniet lekker verder en groetjes van ons.

 8. Sneeuw fotos, prachtig, das is genieten.

  Groetjes, van Alida en Jan, hu, hu regen.

 9. brrr koud, prachtige tocht, Green River, duurt nog een paar maanden, Robbers roast, rijden we langs naar de River Terrace Inn, Moab , bij deze Mexicaan eten wij ook, heerlijk….

  Geniet verder, gezellig met Fay, groetjes ook aan Fay, A+J.

 10. Prachtige fotos van de bighorn sheep, het weer voor de CBS ziet er goed uit, groetjes aan Susan en Steve.

  Veel plezier van A+J.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: