planning 2018/1

Een deel van de USA  die we graag nog eens wilden zien is The Deep South, een regio bekend  om haar unieke cultuur en geschiedenis.

Het Zuiden heeft zijn    eigen gebruiken, literatuur, muziek en kookkunsten, die deze regio van de rest van de Verenigde Staten onderscheidt. Er liggen verschillende factoren aan de basis van die culturele eigenheid, zoals de inheemse bevolking,  de vroege Europese kolonisering , immigratie van Spanjaarden, Engelsen, Fransen, Ieren en Schotten, de slavernij , de grote concentratie Afro-Amerikanen  en de nalatenschap van de Confederatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

We zullen de staten Louisiana, Mississippi, Arkansas, Tennessee, North Carolina, Georgia, Alabama en Florida bezoeken. Op het lijstje staan in ieder geval een bezoek aan Graceland, de Jack Daniels fabriek, de Smoky Mountains en een swamptour.

Omdat het in dit gebied in de zomer heel erg warm en benauwd is, leek het ons een goed idee om dit in het voorjaar te gaan doen. Albert vond de tickets en samen planden we een leuke route. De overnachtingen doen we de meeste nachten in cabins.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: