week 4 2017

Zaterdag 10 juni

Vandaag was er bij Echo Lake (een stukje verderop) een viswedstrijd voor kinderen, maar ook de ouders doen vrolijk mee, en Larry en Albert dus ook. De kinderen kunnen prijzen winnen, je moet daarvoor een gemerkte forel uit het meer weten te halen. De hoofdprijs is een beurs van 10.000 dollar voor college. Andrea en ik hebben heerlijk op een stoeltje zitten kijken en lachen.  Er vlogen erg mooie libelle’s, een rode kreeg ik op de foto.

Albert deed een worm aan het haakje, gooide de hengel uit en had direct beet.

Helaas geen forel, maar een baars. Zo ving hij nog een paar baarzen, ze hebben het allemaal overleefd en zwemmen nu weer lekker in het water! Larry zat in een bootje met een neef, we hoopten dat het bootje zou omslaan maar dit gebeurde niet….

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de wedstrijd (om 12 uur) konden de kinderen hun vis inleveren en er was eten (hotdogs en bratwurst) en een paar verlotingen met erg leuke prijzen. Al met al heel erg leuk om te zien en mee te maken.

Daarna hebben we nog even een stukje van het achterland bekeken, je ziet leuke ronde rotsen van versteend zand, met door erosie gemaakte gaten er in.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de weg erheen reden we langs een stuk rots die lijkt op een gorilla hoofd.

De rest van de dag is besteed aan luieren, eten, drinken en kletsen.

Zondag 11 juni

Na weer een heerlijk ontbijt gingen we een stuk omgeving bekijken. Eerst deden we het Cathedral Gorge State Park aan. Het is een klein parkje,  7 km² en je vindt hier rotsformaties  bestaande uit kleiaarde van vulkanische oorsprong. Het gesteente is erg zacht en er zijn door wind-, vorst- en watererosie  veel unieke vormen in ontstaan. Op veel plaatsen doen die vormen denken aan de ornamenten die je ziet bij grote kathedralen, vandaar de naam. Er zijn ook wat slotcanyons, en we zijn een paar in gelopen. Erg leuk om eens te zen als je hier in de buurt bent!

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna hebben we Pioche bekeken, een mijnstadje waar nog steeds gemijnd wordt. Als je de dirtroads oprijdt dan zie je overal gaten in de grond met prikkeldraad er om heen met bordjes unsafe mine.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna zijn we terug gegaan naar de campground. Larry en Albert zijn een paar uurtjes weggeweest in de side by side, Andrea en ik hebben gezellig in de zon gezeten met een drankje. Albert heeft een paar mooie foto’s van wilde paarden, helaas niet erg dichtbij, ze vluchten zodra je in de buurt komt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tegen de avond begin het erg hard te waaien, en werd het onprettig buiten. We hebben dus maar in de trailer gegeten.

Toen het donker werd zijn we gaan wild spotten. Met een enorme zoeklamp schijn je dan de velden in op zoek naar reflecterende ogen. Al snel zagen we wilde paarden, even erna een paar vossen, deer, konijnen en muizen.

En toen was er alweer een dag voorbij, intussen waren er enorme rukwinden, maar onze tent hield zich kranig! De tent van de overburen was inmiddels voor de 10e keer ingestort….

Maandag 12 juni

Pioche-Ely

Na een wat onrustige slaap omdat de tent heel erg klapperde was het tijd om op te ruimen. Wij pakten onze tent in en gingen toen Larry en Andrea helpen. Zo’n trailer is wat meer werk, alles moet terug op de plek, maar tegen half 10 waren we praktisch klaar. Albert en ik hebben de side by side opgehaald die 4 mijl verderop stond. (je mag met zo’n ding niet op de campground).

Deze diashow vereist JavaScript.

We ontmoetten elkaar weer onderaan de campground en nadat het karretje weer in de trailer stond namen we afscheid. Zij gaan terug naar Las Vegas en wij gaan nog even een stukje naar het noorden.

Het eerste uur heb ik besteed aan de blog, tenminste, ik heb de dagen beschreven en de foto’s uitgezocht en verkleind om te kunnen uploaden. Toen het klaar was heb ik lekker van het uitzicht genoten. Heel erg leeg, enorme dalen met bergen op de achtergrond en kaarsrechte wegen.

We zagen de buitentemperatuur dalen en zijn nog even gestopt bij Caves Lake, een mooi meer met een bijzondere kleur. Toen we uit de auto stapten was het toch koud!!!! Brrrr, 3 foto’s gemaakt en snel weer in de auto.

Op de weg terug zagen we nog een nest van een red tailed hawk, zo te zien met 2 jongen. Moeders vloog weg en kwam eerst niet meer terug (helaas).

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de KOA in Ely eerst gevraagd of er misschien een cabin beschikbaar was, maar we hebben pech, geen vrije cabins. Dan maar de tent opgezet, we hebben stroom en we hebben een kacheltje, dus we overleven het vast wel. Het waait hard, er is sneeuw voorspeld en nachtvorst dus het wordt erg gezellig vannacht!

We moesten nog wat eten halen, maar we zijn eerst gestopt bij een Mc Donalds voor wat voer en dat was best lekker, het warmde ons weer een beetje op.

In Ely was het rustig, er zijn Casino’s (het is natuurlijk wel Nevada) en er zijn mooie Murals te zien.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hadden al gezien dat hier een Railroad Museum was, dus daar maar even kijken en wat was dat leuk!  Een enorme werkplaats met erg veel loc’s. We mochten vrij rondlopen en een van de medewerkers nam ons mee om te zien hoe zo’n stoomloc werkt, geweldig! Hij vertelde er heel enthousiast over, wat het allemaal nog leuker maakte. De locs worden allemaal nog gebruikt en erg goed onderhouden. Ook werd verteld dat de werkplaats 100 jaar oud was en er dus ook smeer van 100 jaar lag, dus niets aanraken. De poes, die de muizenbevolking beheert, zag er dus uit alsof ze af en toe wel iets aanraakt…

Deze diashow vereist JavaScript.

En toen was het tijd om de supermarkt een bezoekje te brengen, eerst even een klantenkaart gehaald wat me toch weer 5,60 korting opleverde. (op een bon van 27 dollar).

Vanavond liggen we er vast vroeg in en hopen op een beetje beter weer morgen, want we slapen hier 2 nachten.

Dinsdag 13 juni

 Gisteravond hebben we met de kachel aan in de tent gezeten, best wel gezellig en de kou viel mee. Elke keer als er een van ons naar buiten moest werd het echter wel weer koud. De iets grotere tent waar we een voorstukje hebben waar we in kunnen zitten bleek nu van grote waarde! Ook het kacheltje (15 dollar bij de Walmart) heeft erg goed zijn best gedaan. We hebben het kacheltje vannacht ook gewoon aan gelaten waardoor we het niet koud hebben gehad.

Vanochtend werden we gewekt door het zonnetje op de tent….heerlijk!

Na het ontbijt vertrokken we naar de Great Basin NP: een van de minst bekende parken.   Weinig bezocht door toeristen omdat er geen andere parken in de buurt zijn.  Ook is het natuurschoon er minder spectaculair dan dat van de meeste andere parken, maar we wilden het toch een keer zien. Het park ligt in een zeer groot gebied: een groot deel van Nevada en delen van Californië, Oregon, Idaho en Utah. De naam kreeg het omdat het regenwater dat hier valt  niet wordt afgevoerd naar de oceaan, maar zich verzamelt in grondwaterbekkens. Hierdoor heeft het Great Basin National Park een grote variatie in de flora en fauna: binnen de parkgrenzen komen bijna alle ecosystemen die specifiek zijn voor Great Basin voor. Een deel van het park is een woestijngebied, op de hoge Wheeler Peak komen de resten van een gletsjer voor, er zijn talrijke bossen en veel mooie bloemen. Bovendien is er een erg mooie druipsteengrot bezoeken, de Lehman Caves.  Albert had geen zin in Caves en bovendien waren alle tours al vol dus dat kwam goed uit.

Om de gletsjer goed te zien moest je 4,4 km lopen op een hoogte van 3000 meter. Ik heb een stukje gedaan en liep direkt weer te hijgen….veel te hoog dus om normaal te wandelen. Maar ik heb wel wat foto’s gemaakt van de prachtige uitzichten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de terugweg kwamen we nog langs een geological site, hier woonde het Fremont volk 700 jaar geleden, niet veel meer van te zien, alleen de omtrekken van de huisjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna was het weer terug richting Ely. Onderweg hebben we nog even een kijkje genomen bij de Ward Charcoal Ovens. Dit zijn ovens waar houtskool in werd gemaakt van 1876 tot 1879. Het houtskool werd gemaakt om het zilverts te kunnen smelten wat hier in de buurt werd gedolven. Helaas zijn ze maar kort in gebruik geweest wegens te weinig zilvererts en nog minder aanwezige bomen om houtskool van te maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hierna hebben we weer eens boodschappen gedaan, en onszelf verwend met een Haagen-Das ijsje.

Inmiddels is de wind wat gaan liggen en is het minder bewolkt, waardoor het een stuk aangenamer is. Gisteren mochten we geen vuurtje stoken ivm de wind, vandaag mag het gelukkig wel. Kunnen we ons laatste hout op gaan maken.

De KOA waar we op staan is trouwens vol! En dat op een gewone dinsdag in juni. Er zijn nog wel tentplekken, maar we hebben al verscheidene RV’s om zien keren.

Als toegift een paar foto’s van ” wild” wat we vandaag hebben gezien. Het hoogtepunt was de Golden Eagle.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Woensdag 14 juni

Ely-Mesquite

Gisteravond zag het weer er iets beter uit en we hadden ons kampvuurtje. Dit hout was echt heel goed, veel warmer dan       “normaal”.      Helaas kwam om 10 uur iemand van het management langs om te vertellen dat het vuur gedoofd moest worden, er zouden andere gasten over geklaagd hebben……Dat is ons nog nooit overkomen! We hebben dus braaf het vuur gedoofd.

Toen we gingen slapen viel de temperatuur wel mee, alleen tegen 5 uur werd ik wakker en was het toch koud. Om 6 uur kwam Albert op het idee om het kacheltje aan te doen, dat hielp en ik heb nog even gedommeld.

Toen was het opstaan en alles weer netjes inpakken (terug in de boxen en de tent terug in zijn zakje). Het duurt altijd wel even voordat we alles weer klaar hebben, maar om half 9 waren we helemaal klaar en namen we afscheid van het best wel mooie uitzicht.

De reis ging via dezelfde ” boring” weg die we op de heenreis ook hadden gereden. Alleen viel het achteraf best wel mee, net alsof de andere kant op rijden leuker was. We kwamen weer langs Pioche met zijn actieve mijnen.

Deze diashow vereist JavaScript.

en Albert zag nog iets leuks staan, alleen veel te duur (3000 dollar)

Na 4 uurtjes rijden reden we het mooie gebied rond St. George binnen.

Daar zijn we nog even naar de Kohl’s gereden en hebben ons reserve luchtbed en de tarp (beiden niet nodig gehad) weer teruggebracht naar de Walmart. Daar zat ook een Subway dus maar een lekker broodje als lunch gehad.

Toen op naar Mesquite via de Virgin River Gorge, een pas waar ik een hekel aan heb. De reden is dat de vrachtwagens hier altijd heel hard naar beneden denderen. Ook vandaag ging het bijna mis. Een vrachtwagen ging inhalen en de auto op de linkerbaan werd bijna aan de kant gedrukt. Ik heb de hele pas gefilmd, dat volgt later.

In Mesquite hebben we een kamer in ons vaste hotel: de Virgin River. Van -2 vanochtend zijn we weer terug in de hitte: 39 graden, en dat in 5 uurtjes rijden! Op de tv zagen we dat er een severe heatwarning van kracht is voor Californie, Nevada en Arizona. Vanaf nu stijgen de temperaturen en begin volgende week zitten ze boven de 45 graden!

We hebben nog even in het zwembad gezeten en zijn gaan eten in het buffet. Daarna gegokt. Al met al is er 20 dollar ingegaan en 45 uitgekomen. Vooral de laatste 25 dollar was grappig. Albert deed 1 dollar in een automaat, drukte en zei toen: ik weet niet wat hier gebeurd……Hij had dus in 1 draai 25 dollar gewonnen.

Morgen keren we terug naar waar ons avontuur is begonnen: Las Vegas!

Donderdag 15 juni

Mesquite-Las Vegas

Na een prima nacht op echte bedden vertrokken we na het ontbijt. We hebben het rustig aan  gedaan en waren tegen half 11 terug in Las Vegas.

De auto ziet er niet meer uit, maar Albert doet altijd zijn best om hem zo vies mogelijk te krijgen…Gelukt dus!

Aangekomen in Las Vegas zijn we nog even naar de Outlet North geweest, waar we nog een paar dingetjes hebben aangeschaft. De temperatuur hier is weer eens extream hot. Van alle kanten krijg je waarschuwingen: liever niet naar buiten, hiken voor 10 uur, stay hydrated en ga zo maar door.

We deden nog wat boodschappen, want ik had beloofd om nasi te maken, dus naar de chinese winkel op zoek naar kroepoek, wat we ook nog vonden en verder alle ingrediënten in de supermarkt gehaald.

Toen op naar ons adres voor de laatste dagen (met dank aan Andrea en Larry).

De nasi met sate beviel gelukkig erg goed en de avond hebben we doorgebracht in de jacuzzi.

Vrijdag 16 juni

Na een goed nachtrust hebben we een echte luie dag, een beetje hangen bij de pool, wat eten en drinken.

Albert had het helemaal goed geregeld: een zwembandje voor zijn bier!

Verder zijn de koffers ingepakt, helemaal vol en we kunnen ook echt niets meer kopen.

Ook de avond brachten we weer lekker door in het water, de enige plek waar het een beetje uit te houden is.

Zaterdag 17 juni

De zaterdag, de laatste dag van de vakantie. Het was weer een zeer hete dag, ongeveer een graad of 45. Gisteren kwam de Pool-Guy en die vertelde dat er een black widow spider in een afvoer van de pool zat. Ze zit daar al een tijdje en bewaakt haar eitjes. Natuurlijk is dit leuk om even op de foto te zetten alleen moet je wel een beetje oppassen want je wilt niet gebeten worden door zo’n beest. Als je gezond bent ga je er niet aan dood, maar je met dan wel naar de dokter want ziek wordt je zeker van zo’n beet. Andrea wipte de deksel omhoog en ik maakte de foto’s. De spin ging vervolgens aan de wandel maar Andrea zorgde dat ze terug ging in de deksel en verder hebben we haar maar met rust gelaten.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben nog een paar boodschapjes gehaald en verder hebben we lui aan de pool gelegen.Dit is dan je uitzicht, ik wordt altijd helemaal blij van die prachtige palmbomen!

In de avond zijn we gezellig met zijn vieren naar het steakhouse van de Santa Fe geweest, heerlijk eten daar!

Zondag 18 juni

Las Vegas-Amsterdam

En toen was het tijd om naar huis te gaan! Van Andrea hadden we al afscheid genomen want die moest naar haar ouders voor vaderdag. Larry verzorgde een heerlijk ontbijt, en we namen afscheid. Helaas gaat het nu een tijdje duren voor we elkaar weer zien, maar Andrea komt ons in september weer bezoeken.

Tegen half 9 vertrokken we richting vliegveld, leverden de auto in en gingen met de shuttle naar het vliegveld. Inchecken was zo klaar en toen moesten we wachten op het vertrek. Ondertussen ontdekten we nog een rookruimte (pier D) met gokkasten, dus daar de laatste poging nog ondernomen met het resultaat dat we nog 5 dollar achterlieten, ik had ook niet anders verwacht!

De eerste vlucht ging naar Toronto met Canada Rouge. Goede vlucht, de verzorging was echter duidelijk minder dan die van United. Op een vlucht van 4 uur, 1x een drankje, 1x water en alleen maar eten wat je moest betalen.

We hadden 1 uur om over te stappen en dan moest je ook nog langs de costums en immigrations. De Canadezen waren niet aardig, zelfs erg nors, er kon geen lachje af. Waar kom je vandaan, waar ga je heen, een grom, en je mag verder…..

We haalden de vlucht met mak, hebben maar even een broodje gekocht en toen de volgende vlucht gehaald. (jammer want ik had al bedacht dat als dit mis zou gaan, we mooi even de Niagara watervallen konden bekijken). De vlucht zelf was wat “bumpy”, het eten was niet om over naar huis te schrijven, en we landden netjes op tijd op Schiphol.

Thuis wachtte de schoonmaakploeg in de vorm van Silvana en Janny ons al op met een heerlijke lunch, waarvoor dank!!!

We kijken weer terug op een prachtige reis, bijna 4000 mijl gereden, erg veel mooie dingen gezien, veel lol gehad met onze vrienden daar.

Iedereen bedankt voor de leuke commentaren, dit is dan het eind van onze 17e keer USA.

2 gedachten over “week 4 2017”

  1. Wat een leuke dingen hebben jullie gedaan met elkaar. Jammer van de wind en kou masr jullie zij diharts. Geniet no lekker de laatdte week. Wij zijn weer thuis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: