week 3 2017

Zaterdag 3 juni

Heerlijk geslapen, geen beer gehoord of gezien, maar de tent was wel heel erg nat van de dauw. Voor vandaag geen probleem, maar morgen willen we niet wachten tot hij droog is. Toch maar even naar de office om te vragen of er geen cancelations waren voor cabins en jawel: er was een cabin beschikbaar. Die hebben we dus maar genomen. Al met al een goed idee want achteraf was de tent pas na 10 uur droog! Terwijl de tent droogde kon ik eindelijk mijn foto’s uploaden dus was de blog ook weer bijgewerkt.

Toen we verhuisd waren konden we eindelijk op pad.

Het was inmiddels elf uur dus dat hebben we geweten. Er stond werkelijk een file voor het park.

We hadden naar Bear Lake gewild, er was nog wel een optie: de shuttle bus. Maar daar hadden we niet zoveel zin in. We zijn dus maar omgedraaid en hebben eerst Estes Park even bekeken. Leuke winkeltjes, nog 2 kerstornamenten gekocht en een foto gemaakt voor Albert zijn aanstaande project: etensbakken voor de katten.

Toen boodschappen gehaald voor de lunch en diner en op naar Lily Lake. je kan hier een eenvoudige wandeling doen om een meertje heen, gewoon leuk om te doen maar ook hier was het best druk! Er zwommen wat eendjes, we zagen een red winged blackbird, prachtige wildflowers, een zwemmende bever en mijn eerste kolibri foto die lukte. Er zijn hier erg veel kolibri’s alleen lukt het bijna niet om ze op de foto te krijgen. We hebben hier ook lekker geluncht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna zijn we nog even doorgereden naar de Wild Basin, maar het leek net of we door Zeegse reden…..

Op de terugweg kwamen we nog langs een soort kerkje, dus gestopt en op de foto gezet, en later uitgezocht wat het nou precies was.

Het was dus de Chapel on the Rock, officieel de Saint Catherine of Siena Chapel. De Chapel ligt op het terrein van de Saint Malo Retreat, Conference, and Spiritual Center van het katholieke bisdom van Denver.  Paus Johannes Paulus II zegende de kapel in 1993 en verbleef hier een tijdje. november 2011 werd de kerk gered van een enorme bosbrand die helaas wel het grootste deel van het retreat center verwoestte. Ook tijdens een rockslide in september 2013 bleef de kapel gespaard maar toen was ook het omliggende terrein zwaar beschadigd. Op dit moment wordt alles gerestaureerd en staan er hekken omheen.

Na deze stop zijn we lekker terug gegaan naar ons huisje en we zitten nu lekker in de zon te genieten van ons uitzicht.

 

Zondag 4 juni

Estes Park-Buena Vista

Gisteravond gingen we, zoals gewoonlijk, een kampvuurtje aansteken. We hadden hout meegenomen van de Safeway maar op de een of andere manier kreeg Albert het niet zo goed in de brand met als resultaat een rookgordijntje. Helaas dreef dit richting een wat ouder stel in een camper. Ze waren alleen buiten geweest om het water en stroom aan te sluiten en verder zaten ze binnen. Toen er wat rook hun kant opging ging de deur dicht.

Een tijdje later kwam hun Duitse buurman en toen stonden ze buiten. Ik ben er even heengelopen en heb mijn excuus aangeboden voor ons rookgordijntje en ze uitgenodigd om anders er gezellig bij te komen zitten. Nee, ze hielden niet van kampvuurtjes. Ik heb nog even verder gekletst en ze werden steeds vreemder, op zich best grappig. Ze reisden met een camper maar ja, dan moest je wel op een camping staan anders had je geen stroom, en nee, de generator, die gebruikten ze niet. De verwarming trouwens ook niet, afwassen gebeurde ook netjes bij de sink van de campground en douchen deed je ook niet in de camper. En dat er een beer op de camping liep vond ze maar helemaal niets, ze moest niets van beesten hebben. Ik ben maar gezellig weer bij ons reeds brandende vuurtje gaan zitten.

We zagen dat de buren om 9 uur op bed gingen met nog een leeslampje aan, toen zei ik tegen Albert die lezen vast het boek Beren op de weg, hahaha….

Vanochtend nog een leuk vogeltje op de foto gezet, heel klein, met een kuifje en leuke kleurtjes.

Nog even wat te drinken voor de auto gehaald, dit was de goedkoopste benzine tot nu

Ondanks een enorme tank die onder de auto zit, wordt Albert elke keer blij als hij tankt.

Toen was het op naar de I-70. We reden (natuurlijk) via Nederland, een prachtige route! Ook dit stuk van de I-70 is prachtig. Overal ligt nog sneeuw.

Ons tussendoel was Silverthorne, waar we een paar uurtjes zoet zijn geweest met goed resultaat!

Deze diashow vereist JavaScript.

Daarna zijn we via een hoge pas met ook weer erg veel sneeuw en zelfs nog bevroren meren via Leadville (leuk stadje) naar Buena Vista gereden.

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn eerst maar naar de KOA gereden, we hoopten op een bepaald huisje maar deze was helaas al bezet. We kregen een ander huisje met ook een erg mooi uitzicht.

We namen een cabin omdat daar feeders aanhangen en hier veel kolibri’s rondvliegen. Het is een geweldig gezicht om zo dichtbij te kunnen komen. Vandaag moesten we nog even aan ons wennen, maar morgen komen er vast wel goede foto’s.

Als 2e excuus om niet in de tent te gaan is het feit dat er wel erg veel donkere wolken hingen. En we waren net klaar met eten toen de isolated thunderstorm losbarstte, verderop scheen de zon en wij zaten in de regen en hagel.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben weer een voorraad hout meegenomen, dus zodra de regen stopt zitten we weer lekker bij een vuurtje!

 

Maandag 5 juni

Vanochtend heeft Albert lekker een eitje gebakken en met een volle maag gingen we op weg, we moesten daarvoor eerst de Independence pass over. Op weg daarheen kwamen we door een plaatsje waar je langzaam moet rijden en daarom staat er een oude, lege politieauto, het werkt trouwens wel!

De weg naar de top heb ik gefilmd, dat volgt later.

Het doel van vandaag: de Maroon Bells: 2 berg pieken in de Elk Mountains. Maroon Peak en North Maroon Peak, ongeveer 530 meter van elkaar verwijderd. Ze vormen de grens tussen Pitkin County and Gunnison County. Beide pieken zijn fourteeners (pieken hoger dan 14000 feet).  Maroon Peak is  14,163 feet (4317 m) en North Maroon Peak is 14,019 feet (4273 m) hoog.   Het uitzicht op de Maroon Bells wordt erg veel op de foto gezet.

Het US Forest Service bord op de toegangsweg spreekt over “The Deadly Bells” en waarschuwt ongeoefende klimmers voor de onstabiele rotsen die doden zonder waarschuwing. Anders dan de andere granieten bergen in de Rockies zijn deze bergen gevormd uit een soort modder wat in miljoenen jaren versteend is.  Deze “Mudstone” is zacht en breekt snel af.  Dezelfde mudstone zorgt voor de mooie kleur. De Bells kregen hun dodelijke naam in 1965, toen acht mensen hun leven verloren in 5 verschillende ongelukken. Maroon Lake is gevormd door gletsjers uit de ijstijd.

Helaas was het water niet helemaal stil waardoor er niet veel weerspiegeling in het water was, wel mooi om eens te zien maar ik herinner me nog een gletsjermeer in Canada, die meer indruk op ons maakte.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de terugweg lag er een marmot op een steen in het zonnetje, waarschijnlijk heeft deze ruzie gehad want hij mist wat haar.

Er is overal erg veel smeltwater, wat voor woeste rivieren en watervallen zorgt. Voor deze moesten we een stukje teruglopen over de erg smalle straat met bijbehorende afgrond dus netjes bij Albert aan het handje om een foto te maken.

En toen zagen we opeens een houten huisje in een dal staan dus maar even gestopt. Het bleken de overblijfselen te zijn van een oud mijnstadje: Independence. Ondanks de hoogte toch maar even een stukje gelopen, hijg, hijg…..We denken dat hier ook wel Nederlanders hebben gewoond, want 1 straat heette Geld Avenue.

Deze diashow vereist JavaScript.

En toen waren we boven op de pas, op 3800 meter. Toch maar weer even de auto uit en ik wilde even op de foto in de sneeuw. Alleen bleek deze iets dieper dan dat het er uitzag. Albert kon het niet laten om ook even een foto van de heenweg te maken, tot over mijn enkels in de sneeuw!

Deze diashow vereist JavaScript.

Er liep ook nog een musje die was vreemd gegaan met een vinkje ofzo

En na nog een waterval die over de weg liep

Terug naar Buena Vista waar de kolibi’s weer om onze hoofden heen vlogen maar vandaag niet echt op de foto wilden.

 

Dinsdag 6 juni

Buena Vista-Lake City

Vanochtend tijdens het ontbijt nog weer genoten van de kolibri mannetjes die hun best doen om indruk te maken op het vrouwtje. Ze waren zo druk aan het imponeren en elkaar wegjagen dat ze amper tijd hadden om even te drinken bij de feeder. Het vrouwtje kwam nog wel even wat voedsel halen.

Tegen een uur of 9 verlieten we de campground en reden via de Monarchpas. We hadden de pas naar Taylor Park willen nemen, maar die blijkt de komende 2 jaren dicht te zijn omdat ze het stuk naar Taylor Park gaan asfalteren. Door de zware en lange winters lukt het niet in 1 jaar dus de komende 2 jaren is hij dicht.

De Monarchpas is op zich ook geen straf, we zijn nog even gestopt bovenop de pas. Op de weg naar beneden zagen we ook nog een oude mijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

In Gunnisson deden we nog wat boodschappen en we zagen nog een leuk treintje staan:Engine nr 268 (Cinderella), gebouwd in 1882, en 73 jaar lang in gebruik geweest.

we deden een lunch stop bij het Blue Mesa Reservoir. Broodjes met knakworstjes, die Albert even opwarmde op de brander. Toch erg handig als je gewoon je hele keuken achter in de auto hebt liggen.

Deze diashow vereist JavaScript.

En toen op naar het einddoel: Lake City. Faye stond ons al op te wachten. De nieuwe eigenaars van de camping zijn de winter goed doorgekomen, ze waren wel wat verbaasd over de hoeveelheid sneeuw hier (ze komen uit Oklahoma met alleen maar veel ijs), maar tijdens de winterperiode hebben ze de cabins een beetje veranderd, we hebben ook tv nu en er hangen nieuwe (mooie) gordijnen in de toiletruimtes, er is een nieuwe firepit….het geheel ziet er uitnodigender uit. We werden verwelkomd met een zelfgebakken cookie die erg lekker was!

We hebben verder gezellig zitten bijkletsen en Faye heeft voor ons gekookt: brown beans with hamhocks, heel lekker!

Morgen gaan we kijken of we de Moose met kind kunnen vinden die hier rond zou moeten lopen.

Woensdag 7 juni

Gisteravond had Albert een paar Deer zien lopen en hij zou ze me even aanwijzen met een zaklantaarn. Opeens zagen we nog 2 paar gele oogjes weerschijnen in het licht. We liepen er op af en zagen eigenlijk alleen de contouren van een vrij grote ronde kop. We zijn maar gestopt om nog dichterbij te komen en zijn achteruit terug gelopen naar onze cabin. Vandaag toch maar eens rondgevraagd en naar alle waarschijnlijkheid zijn het bobcats geweest.

Vanochtend was ik tegen 6 uur wakker en heb eerst alle lieve felicitaties gelezen die inmiddels waren binnengekomen, iedereen bedankt hiervoor! Je voelt je toch echt jarig zo!

Om 9 uur hadden we met Faye afgesproken bij de Bakery en na een weer overheerlijk broodje zijn we richting Lake San Christobal gereden om te kijken of we misschien Moose zouden zien. Helaas niets maar het uitzicht is elke keer weer prachtig!

Deze diashow vereist JavaScript.

Toen op naar Deer Lakes, maar ook hier weinig succes, wel 2 Elk die direct op de vlucht sloegen.

Daarna is Albert even naar de kapper geweest en heb ik met Faye wat winkeltjes hier bekeken. We hadden nog wat tijd over en hebben lekker op het Deck van de campground zitten kletsen. Tegen 5 uur bedacht ik dat we nog wel een kansje konden wagen en jawel: een mama Moose met een jaarling en 2 Elk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hierna hadden we met Belinda en Renee afgesproken om uit eten te gaan, wat heel gezellig (en lekker) was.  Voor mijn verjaardag kreeg ik als toetje een overheerlijk stuk taart die we met zijn 5en hebben opgepeuzeld. Na het eten zijn we nog met hun mee naar huis geweest om koffie te drinken en hebben weer afscheid genomen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ons bezoek aan Lake City was weer erg geslaagd, morgen trekken we weer verder.

Donderdag 8 juni

Lake City-Richfield

Het was gisteravond wel wat laat geworden, we kwamen tegen half 11 in de cabin terug. Toen moest er nog gedoucht worden en de blog moest ook nog bijgewerkt, dus het was een wat kort nachtje. Om 7 uur stonden we op, bergden alles weer op in de auto en namen afscheid van Linda, de eigenaresse van de camping. We zouden tegen half 8 bij de Bakery zijn om samen met Faye te ontbijten. Ze wist niet zeker of ze op tijd wakker zou zijn maar ze zou haar best doen. En natuurlijk was ze er wel, dus ontbeten en weer afscheid genomen.

De reis verliep voorspoedig, we moesten eerst naar Green River, waar we met Jan en Alida hadden afgesproken. Toen we bij de Blue Mesa Reservoir reden zag ik eindelijk de weerspiegeling waar ik al een paar dagen naar op zoek ben…

Onderweg nog even cake gehaald om mijn verjaardag een beetje te vieren. En toen naar Green River, waar we heel gezellig een 2 uurtjes hebben doorgebracht en wat belevenissen hebben uitgewisseld, heel erg gezellig. Alida had zelfs nog een kadootje voor me.

Toen we verder reden tikten we de 100 graden F. aan, iets wat we al een paar dagen niet meer gezien hebben.

Verder was het mooi onderweg, erg mooi zelfs! Hierbij wat foto’s van het gebied waar we doorheen kwamen. Het kringetje is trouwens rond want vorige week reden we de andere kant op.

Deze diashow vereist JavaScript.

We wilden nog 1 arch doen, alleen bestond helaas de afslag niet of niet meer. Dat gaat dus op de to-do lijst. Er is trouwens nog heel veel te zien, dus misschien dat we hier volgend jaar weer zitten!

Tegen half 5 waren we in Richfield, we staan op de KOA, een mooi schaduwrijk plekje. Toen de tent stond hebben we eten gehaald en op de terugweg zagen we nog dat er een parade zou zijn van de fire fighters, dus nog maar wat foto’s gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

We werden ook nog uitgenodigd om te komen kijken naar wedstrijden die ze verderop zouden hebben, maar daar hadden we niet zoveel zin meer in.

Morgen vertrekken we naar Pioche, waar we 3 dagen gaan doorbrengen met Andrea en Larry. Er is daar geen internet en ik weet niet of de hotspot daar werkt, dus waarschijnlijk komen er maandagavond 4 verslagen in 1x. Prettig weekend alvast!

vrijdag 9 juni

Ritchfield-Pioche

Andrea had gisteren al een berichtje gestuurd dat ze al in Pioche waren, dus niet te laat opgestaan en tegen 8 uur zaten we in de auto. We moesten ongeveer 200 mijl rijden, verwachtte aankomsttijd lag ergens rond de middag.

De reis verliep voorspoedig, met 1 noodgedwongen stop om ons voorraam schoon te maken. We passeerden een truck en in 1x was ons voorraam heel vies. De truck bleek olie te lekken en niet zo’n beetje ook! Zijn hele wagen zat er al onder en die van ons had dus racestrepen.

We hebben nog geprobeerd om de chauffeur te waarschuwen dat hij moest stoppen, maar hij reageerde nergens op. Die is vast wel ergens stil komen te staan met een vastgelopen motorblok.

Nadat we de ramen weer schoon hadden en ook maar een kop koffie dronken, reden we weer verder. We reden door grote dalen waar heel veel wind stond en dus hier en daar een zandstorm.

Toen we er bijna waren kwamen we Larry en Andrea tegen, ze waren op weg naar Pioche om een nieuwe bout op te halen voor hun trailer. Wij reden door naar de campground en hebben onze tent opgezet op de plek naast hun. Dit was ons uitzicht:

Na anderhalf uur waren ze er ook weer en we hebben de rest van de dag gezellig doorgebracht met kletsen, eten, honden uitlaten en drinken. Larry verzorgde het avondeten in de vorm van heerlijke biefstukken van de grill.

Deze diashow vereist JavaScript.

’s Avonds hebben we nog een bezoek gebracht aan een “ redneck”-bar even verderop, net alsof je in een slechte B-film terecht komt, de meesten mistten behoorlijk wat tanden, maar ze lachtten vrolijk en deden een soort line-dance, maar dan wel allemaal uit de maat, zelfs de bartender deed mee en vergat ondertussen dat ze klanten aan de bar had.  Wij hebben onder het genot van een drankje het geheel zitten te bekijken.

En dit is dan het eind van de derde week, nog 1 week te gaan, eigenlijk gaat het veel te snel!

 

8 gedachten over “week 3 2017”

 1. Jammer dat het zo druk Is. Maar al met al toch een mooie (zater)dag gehad zo te lezen. Handig dat overal hutten zijn op de campings.

 2. Leuk hè die politie auto, toeristen zullen daar wel intrappen maar locals weten toch allang dat het nepagent is.
  Wat een sneeuw nog bij Maroon Bells, geen Moose gezien daar.
  Pas maar op in die sneeuw Rob liep daar vorig jaar ook en die zakte ineens tot zijn knieen in, bleek dat er onder de sneeuw al heel wat was weg gedooit.

 3. Lyan van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Albert ook van harte.
  Maak er een mooie dag van, en doe Faye de groeten.

  Groeten vanuit een erg regenachtig Assen,

  Renske

 4. Weer helemaal bijgelezen. Leuk verslag weer. En nu je verjaardag vieren in Lake City. Gezellig. Fijne dag en wij proosten hier in Kanab wel op jou. Knuf!!

 5. Dear freinds.

  Lyan, het blijft bijzonder, verjaardag in de USA, mooie foto’s van onderweg,fijne uurtjes in Green River,smullen van de cake en ervaringen uitwisselen in ons(paradijsje) bij de rivier, heel veel plezier in Pioche, liefs van Alida en Jan.

 6. Weer even bij gelezen, je raakt idd niet uitgekeken in het Westen, je kan nog wel zooveeel keer gaan ;) Veel plezier in Pioch en de groetjes aan Andrea en Larry :)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: