week 4 2015

Maandag 15 juni: naar Lake Almanor

0615 Shingletown-Lake Almanor

En toen brak week 4 alweer aan. De laatste week…..

Heerlijk geslapen op de KOA Mt Lassen en nog lekkerder ontbeten. We hebben eindelijk eens lekker brood gevonden, helaas in een supermarkt die niet bij een keten hoort, dus waarschijnlijk lukt dat niet nog een keer.

Een korte rit vandaag, we gaan naar Lassen Volcanic NP:
Een van de grootste kegelvormige vulkanen ter wereld is Lassen Peak, gelegen aan het zuidelijke einde van de Cascade Range, een bergketen van 1130 km lang (van Noord Californië tot in Canada). De vulkaan is 3.187 meter hoog en rijst 600 meter boven het landschap uit. Lassen Peak is een actieve vulkaan, vanaf mei 1914 tot 1921 waren hier regelmatig uitbarstingen. De heftigste eruptie was in 1915, toen blies het een gigantische wolk van rook, stoom en as meer dan 10 kilometer de atmosfeer in. In de honderd jaren daarna heeft het gebied rondom de vulkaan zich ver hersteld, maar toch zijn er nog veel bewijzen van de destructieve krachten van destijds zichtbaar.
In het park liggen nog meer vulkanen, en ook warme bronnen en vulkanische putten waaruit zwaveldamp opstijgt. Verder telt het park veel kristalheldere meren, beken, watervallen en bergweiden. Er zijn meer dan 700 plantensoorten, 58 soorten zoogdieren en bijna 200 verschillende vogelsoorten.

DSC03511Op weg naar het park liep er nog even een Deer met jong over de weg. Gelukkig zag ik wat bewegen, dus Albert in de ankers. Het jong liep heel parmantig voor de auto langs, terwijl moeder aan de andere kant de bosjes in dook. Pfffff…

Ondanks dat Albert behoorlijk last heeft van zijn knieen, deden we toch 1 trail: de Bumpass Hell Trail, deze loopt door de regio waar vroeger Mount Tehama heeft gestaan. Via een licht stijgend rotsachtig pad liepen we omhoog. We hadden een weids uitzicht over de omgeving, beneden zagen we hoe een riviertje door de Little Hot Springs Area stroomt. Toen we het hoogste punt van de trail bereikten, zagen we zo’n 75 meter lager het einddoel van de wandeling: Bumpass Hell. Het stukje omlaag was behoorlijk steil en je rook de rotte eieren geur erg goed.

DSC03522
Bumpass Hell is een groot basin, waarin verschillende stomende poelen liggen. Door de zwavel en andere delfstoffen heeft de grond allerlei schakeringen van oranje, bruin, geel en groen. In het basin zelf liggen houten wandelpaden, waardoor je tot dicht bij de heetwaterpoelen kunt komen. De grootste heeft een doorsnede van 10 meter. Je ziet ook de modderpoelen; in sommige van deze poelen is de modder erg dun, waardoor die heftig bruist, in andere poelen is de modder veel steviger, je hoort en ziet hier alleen zo nu en dan een blob. Op een van de borden stond dat de stoom ongeveer 160 graden celcius bedraagt. Ook mag je niet van de boardwalk afstappen, op sommige plekken is de aarde erg dun en ligt er een kokend hete pool onder waar je in zou kunnen vallen.
Toen terug: het eerste stukje was behoorlijk pittig, maar als je eenmaal weer boven was, dan was de rest van de wandeling een makkie.

DSC03571DSC03582
Op de parkeerplaats hebben we nog even staan kletsen met een paar Duitsers, die de wandeling nog wilden gaan doen.
De rest van de rit was mooi. Prachtige meren, mooie vulkanen met sneeuw op de toppen, veel bos.
We zijn nog even gestopt bij de Sulphur Works, een van de voornaamste geothermische gebieden in het park en de enige die dicht bij de weg ligt. Aan de ene zijde ontsnapt stoom luidruchtig uit een gat in de grond, en aan de andere zijde zie je verschillende heetwaterpoelen, bubbelende grijze modderputten, en kleine sissende fonteinen. Maar als je net in de Bumpass Hell bent geweest maakt dit weinig indruk.

DSC03587
Ook hebben we het visitor centrum nog even bezocht. Hier hing een kaart van de rij vulkanen die we op deze reis allemaal hebben gezien, behalve de bovenste 2.

DSC03599En…ik ben weer een t-shirt rijker!

Toen op naar de camping: de North Shore Campground aan Lake Almanor. We hebben hier al eens eerder gestaan en hier beleefde Albert toen zijn eerste echte aardbeving. Er was nog een plekje vrij dus we staan heel mooi aan het water.
Normaal zijn we blij met 1 Bald Eagle, in deze vakantie is er bijna nog geen dag voorbij gegaan dat we ze niet zagen! Ook hier zweefde weer zo’n prachtbeest door de lucht. Ook Osprey en natuurlijk de gieren ontbreken niet. In het meer zitten pelikanen en mooie ganzen met veel jongen. Op de camping zelf allemaal vogels en spelende chipmuncks. We vermaken ons dus prima!

DSC03604
En…ik heb voor de eerste keer deze vakantie gekookt, Albert heeft dus de afwas gedaan.

DSC03609
Morgen gaan we weer een stukje zuidelijker: we slapen dan in Lake Tahoe.

Dinsdag 16 juni: naar South Lake Tahoe

0616 Lake Almanor-South Lake TahoeGisteravond genoten va de sterrenhemel en heerlijk geslapen.

DSC03628

De route die hierboven staat hebben we niet helemaal gevolgd, Albert had geen zin in bochten en toen hij al die bergen zag waar we door moesten besloot hij om maar over Reno te rijden. Iets meer kilometers, maar de benzine is hier een stuk goedkoper dan thuis.

Het doel is Lake Tahoe: een groot zoetwatermeer in de Amerikaanse Sierra Nevada, op de grens tussen Californië en Nevada, nabij Carson City. Lake Tahoe is het grootste alpiene meer in Noord-Amerika. Met 501 meter diepte is het tevens het op één na diepste meer van de Verenigde Staten, na Crater Lake in Oregon (594 meter diep). Bovendien is Tahoe qua volume het zesentwintigste meer in de wereld.

DSC03641

Lake Tahoe is een belangrijke toeristische trekpleister in zowel Californië als Nevada. Het meer, langs alle kanten omringd door berglandschap, staat bekend om zijn helderheid en het indrukwekkende panorama op de omliggende bergen. 

DSC03650

Wel kwamen we ergens bij Noord Lake Tahoe uit en we hebben de west kant gereden.

Heel erg mooi! Prachtige vergezichten, gigantische huizen met privestranden. Wat opviel was dat het hier erg druk is, er was geen doorkomen aan!

Tegen 3 uur waren we op de eindbestemming: America’s Best Value Inn in Lake Tahoe. Geen tentje deze keer, maar een hotel, die ons maar 5 euro kost. (de rest van het bedrag kregen we kado van e-bookers). Van het hotel kregen we gratis toegang tot de beach, dus ook daar hebben we nog even gezeten.

DSC03659Ook vloog er nog even een Ospey over

DSC03661Vervolgens hebben we nog even in Nevada gekeken. Zo leuk: als je de grens overgaat staan er gelijk Casino’s

DSC03662Vanavond heerlijk gegeten bij de Denny’s, dus het was een makkelijk avondje.

Morgen hoeven we geen tent in te pakken en ook voor het ontbijt wordt gezorgd, dus we kunnen zo weer op weg.

De volgende bestemming wordt Mammoth Lakes met een stukje Tioga pas.

@Roel: Ja , de Safeway heeft wel lekker stokbrood, de Smith’s en Albertsons ook, maar die zitten niet overal, en ze hebben ook niet allemaal een bakkerij. Door onze manier van reizen zitten we soms buiten het “toeristengebied” en zijn aangewezen op de locale supermarkten.

 

Woensdag 17 juni: naar Mammoth Lakes

0617 South Lake Tahoe-Mammoth Lakes

Gisteravond, toen we nog even buiten stonden te roken, kwam er heel voorzichtig iets onder een auto vandaan. We dachten eerst dat het een kat was, maar even later zagen we hem goed: een raccoon….Hij dook in een afvalbak die achter een muurtje stond en zocht zijn maaltijd bij elkaar en ging het lekker op zitten peuzelen.

DSC03686
Het was even wennen in een hotelkamer, ik vond het nogal warm, weinig frisse lucht. We waren het zelfs al zo ontwend dat we pas na anderhalf uur door hadden dat we geen afstandsbediening hadden voor de tv. Die hebben we toch nog maar even opgehaald.
Vanochtend was er continental ontbijt: er stond een toaster en brood, bagels, cereals, jam, creme cheese en koffie en jus. Het vulde toch en beetje.
Langs het Mono Lake zijn we even gestopt om een foto van bovenaf te maken, verder niet, we zijn hier inmiddels 2x geweest. Wel hebben we in Lee Vining even een kop koffie gescoord met als lunch een plak lemon cake en een plak carrot cake.

DSC03703DSC03714Onderweg naar Mammoth Lakes, via het Mono Lake en voor de lol de Tioga pas tot aan Tenaya Lake. Het was erg druk op de Tioga pas, bijna geen parkeerplaatsen en af en toe file rijden. En dan zijn er nog toeristen die voor het eerst in een camper rijden en eigenlijk niet durven, dus omhoog met 20 als je 45 mag en naar beneden op de rem.

DSC03734DSC03745
Onderweg hebben we nog geprobeerd om een familie te helpen die een auto hadden gehuurd waarvan opeens het motor lampje ging branden en waarvan de rembekrachtiger was uitgevallen. Helaas kwamen we er niet uit en ze moesten eerst van de pas af voordat ze konden bellen met het verhuurbedrijf. Best wel eng want er is een behoorlijke daling. Geen idee hoe het is afgelopen, ze durfden ook niet zo goed want we zagen ze na 2 bochten alweer op een parkeerplaats staan.

DSC03741
De uitzichten vandaag waren weer eens prachtig, hoge bergen met nog wat sneeuw erop en mooie alpenweiden.
Op naar Mammoth Lake, in de winter een ski gebied, in de zomer ook prachtig. We staan op Mammoth Mountain RV Park, weer een leuk plekje tussen de dennenbomen. Een klein detail: er lopen hier beren, ook overdag! Elke plek heeft dus een eigen Bear locker en al het voedsel MOET direct uit de auto in de Bear Locker. Ook de toilettas mag niet in de auto blijven. Zelfs verdwaalde snoep papiertjes moeten uit de auto, als ze die zien is er kans dat ze je auto openbreken. Inmiddels heb ik de hele auto al over de kop gehad, alle papiertjes zijn eruit (hoop ik), alle voedsel en de koelbox zit in de Bear Locker en we zijn maar uit eten gegaan, dan kunnen we ook niet met voedsel knoeien op ons plekje.
Morgen gaan we naar Lone Pine, maar anderhalf uur rijden van hier, dus we doen het rustig aan. Omdat het er naar uitziet dat het daar behoorlijk warm zal zijn, hebben we besloten om toch maar in een hotel te gaan overnachten. Morgen moeten we dus eerst alle spullen uitzoeken die we gaan achterlaten in Las Vegas, waar ze door Ina, een mede forumlid over een paar weken worden opgehaald.

Donderdag 18 juni: naar Lone Pine

0618 Mammoth Lakes-Lone PineEn geen beer gezien! Wel een coyote die heel sneaky de campground opsloop op zoek naar eten. Helaas is iedereen dus erg goed in het opbergen van eten. Albert zei al gekscherend: de eekhoorns hebben hier bretels om om hun vel op te houden. Later vertelde een andere campinggast dat het wel mee valt met de beren, hij had er in 50 jaar maar 2 gezien en een mountain lion. De beren hier zouden maar kleintjes zijn…..dat was dus onze laatste kans om een beer te zien, blij gemaakt met een dood vogeltje!

We hebben het rustig aan gedaan. De tent terug in de 2 zakken zodat we elk de helft mee terug nemen. De benzinebrander geleegd en uit laten branden. De overgebleven fuel weg gegeven, samen met een stuk kaas die nog over was. De eetwaren weg gegooid en vervolgens alles wat hier blijft netjes in een box gedaan, kunnen we het zo afgeven in Las Vegas.
Tegen half 10 verlieten we de camping.

De eerste stop was de Hot Creek Geological Area, vlakbij Mammoth Lakes.

DSC03788Tijdens een grote vulkaanuitbarsting ongeveer 760,000 jaar geleden ontstond de Long Valley Caldera. Een overblijfsel hier van is Hot Creek, je ziet hier nog steeds veranderende heet water bronnen, fumaroles (een opening in de aardkorst waardoor gassen en dampen ontsnappen), kraters en af en toe een geiser. Dit alles wordt veroorzaakt door een ruimte met hete magma (vloeibaar gesteente), die ongeveer 5 kilometer onder de oppervlakte ligt
In Hot Creek veroorzaken aardbevingen plotselinge geiser uitbarstingen of nieuwe heet waterbronnen. Ook de temperatuur van het water wisselt sterk, dus het is verboden om het water in te gaan. Ook mag je niet dichtbij de pools komen omdat de aardkorst te dus zou kunnen zijn en er een pool onderligt. Leuk gebiedje om te bezoeken als je geen haast hebt.

DSC03789
Weer was het internet te traag om de weblog bij te werken dus de eerste stop was in Bisshop, de Mc Donalds, kopje koffie en een oatmeel cookie en de computer aan. Naast ons zaten mensen uit Enschede, die net zo als ons reizen. Dus wat ervaringen en tips uitgewisseld en een uur later afscheid genomen.

Op naar de Alabama Hills: dit is een niet veel bezocht gebied. Je vindt hier een opeenstapeling van gladde, ronde rotsen die miljoenen jaren oud zijn. Water- en winderosie en de schurende werking van zand zorgen voor de vreemde vormen van de rotsen, soms omschreven als ‘potatoe-shaped’. De kartelige, hoge pieken van de Sierra Nevada op de achtergrond zorgen voor een scherp contrast met de Alabama Hills.

De naam is ontstaan tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. In 1864 werd goud gevonden door een aantal sympathisanten van de zuidelijke Confederatie. Toen zij hoorden dat de kruiser Alabama meer dan 60 schepen van de noordelijke Unie had uitgeschakeld, kozen zij deze naam voor de claims op hun goudmijnen.
In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd het unieke landschap van de Alabama Hills ontdekt door Hollywood en sindsdien zijn hier talloze film scenes opgenomen, met o.a. John Wayne, Humphrey Bogart en Mel Gibson. Ook gebruikte men de Alabama Hills als decor voor televisieseries als Lone Ranger en Rawhide.

DSC03823
Met 99 graden Fahrenheit op de meter hebben we een stukje gelopen, naar een Arch die in dit gebied ligt. Erg leuk om tussen deze rotsen te lopen, maar absoluut niet koud! En…we hebben een nieuwe hobby: cachen zonder GPS, haha, niet erg goed verstopt!

DSC03821DSC03830DSC03841
Helemaal bezweet kwamen we weer bij de auto, dus alles op koelen gezet en op naar de Best Western in Lone Pine. Wat ben ik blij dat we niet gaan kamperen…..We hebben een prachtige kamer, lekker koel en hebben ook al even gebruik gemaakt van het zwembad.

Morgen gaan we door Death Valley naar onze thuisbasis: Las Vegas. De temperatuur die verwacht wordt? 44 graden C, ook niet koud dus. De baliemedewerkster van het hotel raadde ons al aan om zo vroeg mogelijk door Death Valley te rijden, ze verwachten daar morgen 125-130 graden F. Ook moesten we genoeg water voor onszelf en voor de auto meenemen….klinkt goed! We gaan dus vroeg vertrekken.

Vrijdag 19 juni: naar Las Vegas

0619 Lone Pine-Las VegasEn toen was de laatste dag stilte aangebroken……terug naar de drukte….
Gisteravond heel gezellig zitten kletsen met een man die ook in het hotel “woonde”. Hij werkt voor een bedrijf die water terugpompt in het verdwenen meer vlak voor Death Valley. Los Angeles heeft veel water nodig en ze pompen sommige meren gewoon leeg. Als het dan gaat stormen dan waait het zand weg. Het zand uit dit verdwenen meer komt terecht in Canada, die daar niet blij mee is en ze hebben nu de staat Californië aangeklaagd voor al het zand wat bij hen terecht komt. De oplossing die ze bedacht hebben is een dun laagje water terug laten lopen op de grond, zodat het zand niet meer wegwaait. We hadden een leuke avond met een nog leuker gesprek.

Vanochtend vroeg op, we zaten tegen 7 uur aan het ontbijt. Tegen 8 uur reden we weg om even later weer terug te komen want ik had mijn wandelschoenen laten staan op de kamer.

De reis ging door Death Valley, erg droog, erg heet, maar nog wel een paar mooie foto’s gemaakt.

DSC03865De enige stop die we deden was bij Zabriskie Point, waar we zelfs een camper van Cruise Amerika zagen staan. Die mag hier toch echt niet komen in deze tijd van het jaar, dachten we.

DSC03885
Het heetste wat we hebben gezien was 102 Fahrenheit, dat was tegen 10 uur in de ochtend.

DSC03890
De reis was niet zo lang, tegen 1 uur waren we in Las Vegas.
Eerst even langs Dennis, de tatoeëerder om de afspraak van zondag te bevestigen. Het was om 12 uur, maar wordt nu iets eerder, een uur of 10. Toen door naar de kapper om een afspraak voor mij te maken voor zondag. Terwijl Albert zich laat pijnigen, laat ik mijn haar even verven, is dat ook weer klaar!

De Petsmart zit ernaast, en ik kan het niet laten om even katten te kijken. In plaats van het asiel, zitten de katten hier in de Petsmart en vanuit hier kan je ze een nieuw huisje bieden. Er zat een prachtige Main Coon, wel heel erg verleidelijk en misschien komt de dag dat we een kat van hier gaan meenemen. Voor onze eigen verwende nesten weer een paar nieuwe halsbandjes meegenomen.
Vervolgens naar de MGM, om de My Vegas rewards op de playerskaarten te laten zetten, een ontbijt en een diner as zondag. De temperatuur buiten liep lekker op:

DSC03898
En toen was het 3 uur, tijd om in te checken in het Bellagio. Er stond een behoorlijke rij dus het duurde even. Ik had een klein blikje hollandse snoepjes meegenomen en in ruil daarvoor krijgen we een fountainview room, die moet alleen even worden schoongemaakt, dus we kregen tijdelijk een poolviewroom.

DSC03902DSC03905
Eten deden we vanavond bij de Mirage, via My Vegas een 2 voor 1 buffet. (1 betalen, 2 halen). Goed eten, incl. bier en wijn!

Na het eten zijn we weer terug gelopen naar het Bellagio, en dat was niet echt een makkie. Ik zou niet zeuren over de temperatuur, maar koud was het zeker niet, ik schat nog een graad of 40 en dat om 8 uur ’s avonds! En dan staan er ook nog verklede mensen om geld te verdienen door met mensen op de foto te gaan.

DSC03919Omdat we van kamer hebben gewisseld wilden we na het eten de grote tassen pas uit de auto halen anders werd het zo’n gesleep. De parkeergarage was net een sauna, binnen een minuut volledig bezweet.

Speciaal voor Conny heb ik de tuin van de Bellagio nog even op de foto gezet:

DSC03932DSC03936
Het is nu half 9, we zijn op dus zitten lekker op de kamer van de fonteinen en het uitzicht te genieten.

DSC03942

En nog een leuke verrassing: bij onze kamersleutel kregen we een voucher voor een gratis buffet voor 2, die gaan we dus dan morgen maar gebruiken voordat we naar Zarkana gaan.

Dus morgen genoeg te doen: als we vroeg wakker zijn naar Cars & Coffee, en naar de Outlet, de kaarten voor Zarkana ophalen in de Aria, dineren in de Bellagio en dan naar de 7PM show. Tussendoor nog even naar het zwembad en dan is de dag wel vol.

Zaterdag 20 juni: Las Vegas

We waren gisteravond moe van het reizen, dus we vielen vroeg in slaap. Dan ben je dus ook weer vroeg wakker, dus tegen 6 uur de tv aan en een kopje koffie erbij.

Ik wilde graag naar de Cars & Coffee, dit is elke zaterdagochtend van 7-9, dus tegen 8 uur liepen we op het parkeerterrein waar dit plaatsvindt. Er waren maar weinig auto’s maar waarschijnlijk komt dit ook door de hitte. Zelfs om 8 uur was het al 98 graden (37 celcius).

Nadat we hadden rondgekeken zijn we naar de Denny’s gegaan voor het ontbijt en hebben de auto even volgetankt.

Om 10 uur hadden we een afspraak met Andrea en Larry waar we de kampeerspullen achterlaten voor Ina. Ze wonen in Las Vegas North, en de navigatie vertelde ons dat dit een half uurtje rijden was. We waren er dus mooi op tijd en werden opgewacht door 3 hondjes en hun baasjes. 1 van de hondjes, een chihuahua, ging gezellig op mijn schoot liggen, heel bijzonder want meestal vinden ze Albert aardiger.

We hebben heel gezellig zitten praten, we hebben nog een black widow spin gezien, ik had ze groter verwacht want van deze spin kan je heel ziek worden als hij je bijt. Ze wonen erg mooi, in een rustige buurt.

We hadden nog meer te doen, dus op naar de Outlet om een paar kadootjes voor het thuisfront aan te schaffen. Ondertussen was het alweer 108 graden Fahrenheit, maar in de Outlet is het lekker koel. Ook brachten we nog even een bezoekje aan de Bootbarn, waar ze van alles verkopen voor Cowboys en Cowgirls. Mooie laarzen, maar behoorlijk duur!

Vervolgens moesten we naar de Aria, om de tickets voor Zarkana te halen. Normaal zouden we dat lopend doen, maar het is zo warm dat we de auto in de Aria geparkeerd hebben. De (gratis) kaarten van 145 dollar pp lagen al klaar.

Omdat het gewoon te warm was voor het zwembad zijn we lekker op de kamer gaan zitten, genieten van het uitzicht.

Eten deden we in de Bellagio, want we hebben een gratis buffet voor 2 gekregen. Vandaag was er een special buffet omdat het morgen vaderdag is. Albert kwam met snow krabpoten en een gegrilde kwartel terug de eerste keer. Het aanbod was groot, en het was allemaal erg lekker. Toch blijft de Aria mijn favoriet, het Bellagio is me te massaal.

Toen we uitgegeten waren zijn we met de tram naar de Aria gegaan

DSC04005en hebben Zarkana gezien, mooie show,

DSC04032 DSC04020er gebeurt erg veel, maar we vonden LOVE leuker. Dit was een echte circus show, veel acrobatiek. Ook nu weer de clowns die zorgen voor een vrolijke noot, zelfs al voor dat de echte show begint.

DSC04010Ook was er een vrouw die beelden in zand tekende, wat op een groot scherm te zien was

DSC04043Om al het eten een beetje te verteren zijn we maar terug gelopen, het is bijna niet te doen. Het koelt gewoon niet af hier. En als het wel waait dan sta je in een grote fohn.

We zitten nu weer lekker op de kamer met de airco op 65. De frisjes liggen in de badkuip om koud te worden. Het uitzicht hier is echt geweldig!

Morgen gaan we verkassen, we slapen de laatste nacht in het Luxor. Dus uitchecken, dan naar de MGM voor een gratis (My Vegas) ontbijt, dan gaat Albert een tattoo halen en ik naar de kapper en dan weer inchecken in het Luxor en dan weer gratis dineren in het MGM.

Zondag 21 juni: Las Vegas

De laatste vakantiedag is aangebroken…..

We moesten voor 9 uur in het MGM zijn voor ons “gratis” ontbijt, dus de wekker ging af om 06.30. Niet erg want om deze tijd opstaan is vrij normaal voor ons als we hier zijn. Albert had al een kopje koffie voor me gezet, heerlijk.

We hadden de tassen al bijna ingepakt dus we konden in 1x naar de auto. Eerst nog even uitgecheckt aan de balie, want we moesten ons buffet van gisteren nog van de rekening laten halen. Je moest hem op de kamer laten zetten en dan zou hij er bij uitchecken weer afgehaald worden. Toen bleek dat we er eigenlijk geen recht op hadden maar omdat we wel een voucher hadden (gekregen van die leuke mevrouw die ik een doosje snoepjes had gegeven) werd het er zonder discussie weer afgehaald. Scheelde toch mooi even 80 dollar, haha

Toen naar de Walmart om geld te pinnen voor de tattoo, naar de Lee’s voor een flesje Southern Comfort, naar de smoke-shop voor wat sigaretten en door naar Dennis, waar Albert om 10.00 mee had afgesproken. Na 10 minuten ben ik naar de kapper gereden en heb mijn haar laten verven.

Het verven duurde nogal lang en terwijl ik net in de rij voor de kassa stond om nog wat voedsel voor onderweg af te rekenen belde Albert al waar ik bleef. Gelukkig was het niet ver dus 5 minuten later was ik weer bij de tattooshop. Ik heb een enorme hekel aan automaten en rij hier dus eigenlijk niet, maar gelukkig was dit maar 1 rechte weg en het was niet zo druk. De tattoo is erg mooi geworden, het borststuk is nu af. De volgende afspraak staat echter alweer, dat wordt een adelaar op de arm.

DSC04085Het is erg druk in Las Vegas, op dit moment is het EDC (Electric Daisy Carnaval) aan de gang. Dit trekt 100.000en mensen die 3 nachten lang feesten op het racecircuit hier. Ik hoorde bij de kapper al dat er nogal wat medische hulp nodig was, ze vergeten te drinken en drogen dus uit, het tweede probleem is drugsgebruik. En het is natuurlijk veel te warm. De ambulances hebben het dus erg druk. Het feest trekt vooral jeugd en het is bijna niet te geloven hoe ze er bij lopen: veel in bikini, met een soort beenwarmers om en overal bloemetjes. Er rijden bussen heen en weer en vanochtend stond er bij de MGM een man die iedereen een t-shirt gaf omdat ze niet willen dat iedereen bijna bloot naar binnen loopt.

Aangekomen bij de Luxor was het behoorlijk moeilijk om een parkeerplek te vinden. Werkelijk alle terreinen en garages zijn vol.

DSC04067Maar na een paar rondjes hadden we een plek. De rij bij de balie ging erg snel en met behulp van een paar hollandse klompjes zitten we nu op de 20e verdieping, roken, kingbed, alleen geen airportview, die waren vol.

We hebben nu mountainview, we wilden nog naar het zwembad maar dat hebben we laten overgaan. We zien van boven al dat er totaal geen schaduwplekken zijn, en bijna iedereen staat in het water, dus zwemmen gaat ook niet lukken.

DSC04066De temperatuur is 44 graden, dus op de kamer is het ook prima. We hebben we tassen goed ingepakt en gewogen, weer precies aan het gewicht.

Dineren deden we weer in het MGM, best lekker, maar we zouden er geen 80 dollar voor over hebben. Op de terugweg zijn we via de Excalibur gelopen en hebben daar een lekker ijsje gehaald bij de DQ.

Bij terugkomst in de Luxor nog even 5 dollar in een gokkast gegooid en zonder winst weer naar boven.

Morgen is de terugreis, we vertrekken om 09.40 richting Houston en stappen daar over op het vliegtuig naar Amsterdam, waar we tegen 09.20 hopen aan te komen.

Maandag 22 juni: terug naar huis

De wekker ging om 5 uur. Kopje koffie gedronken en uitgecheckt. Tegen 6 uur zaten we bij de i-hop voor een lekker ontbijtje, deze keer geen extra pannenkoeken, dat was toch wel erg veel.

Het weer was trouwens heerlijk, een graad of 85 met een briesje. Maar ja, dat was om 6 uur en dat betekende wel dat het weer een hete dag zou worden. Gelukkig hadden wij daar geen last meer van.

Tegen 7 uur leverden we de auto in bij Alamo. Het totaal aantal gereden mijlen is 5046. (iets meer dan 8000 km).

Bij het inchecken zagen we dat we beide TSA-pre hadden. Dat scheelt weer want dan mag je in een versnelde procedure rij en hoef je je schoenen niet uit te doen, je riem niet af en er hoeft niets uit je handbagage. Ook is er een speciale korte rij. We waren dus zo achter de controle.

Met een heerlijk kopje Starbucks koffie en natuurlijk een plakje lemon-lime cake wachtten we tot we mochten boarden. Het vliegtuig naar Houston had een half uur vertraging, dat werd tijdens de vlucht weer netjes ingehaald. Helaas was de vlucht vol en had ik weer een niet al te dun persoon naast me dus het was een beetje krapjes.

Het vliegtuig naar Amsterdam had, zoals gewoonlijk, ook weer vertraging en eerst zag het er naar uit dat we ook hier geen vrije extra stoel hadden. Totdat een stewardess tegen de man naast me zei zat hij wel een rij verderop kon gaan zitten, zodat iedereen wat meer ruimte had. Heerlijk een extra stoel tussen ons in! Zo kan je net even wat ruimer zitten en een beetje hangen.

We hebben wat gedommeld, en de wind stond goed dus we waren ook netjes op tijd in Amsterdam (09.15), waar Conny ook net was aangekomen vanuit Groningen. Ze had heel lief aangeboden om ons op te halen zodat we geen ergernissen zouden beleven met de NS.

Tegen 1 uur waren we weer thuis, een beetje moe en wat warrig.

Sil zat al op ons te wachten en toen ze wegging zijn we toch maar even 2 uurtjes op bed gekropen en dat deed ons erg goed.

De jetlag zal morgen wel weer toeslaan maar gelukkig zijn er nog een paar dagen vakantie om weer bij te komen!

We hebben weer een prachtige reis gemaakt, veel erg leuke ontmoetingen.

Iedereen bedankt voor de reacties.

Lyan en Albert

6 gedachten over “week 4 2015”

 1. Wat gaat het hard, alweer de laatste week! Wij vonden bumpass hell ook heel leuk, er lag toen eind juli nog sneeuw, ook Lake Tahoe mooie uitzichten, geniet nog van jullie laatste dagen!
  gr. Ina

 2. Pfff …. het is wel heel erg niet koud bij jullie. Dat wordt weer wennen dinsdag …
  Leuk .. cachen zonder gps. Moet ik ook nog eens leren ..
  De tuin bij de Bellagio is een mooie onderwaterwereld geworden.
  Veel plezier nog in Vegas en tot dinsdag!
  Groetjes,
  Conny

 3. Hallo vips.

  Top dagen voor de Hollandse Vips.
  Dat is genieten in hot LV.
  Goede vlucht, happy jetlag, bel als we thuis zijn,

  Liefs van Alida en Jan, Flagstaff.

 4. Dus we moeten de box goed controleren op black widows! ;)
  Heel erg bedankt! een goede terug vlucht, heb weer genoten van jullie verslag!
  gr. Ina

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: